آموزشگاه آنلاین ستاره‌شناسی: آموزش ببینید، تلسکوپ جایزه بگیرید! نام‌نویسی
پس از دنباله‌دار مکنات یا C/2009R1 که هنوز در آسمان شامگاهی حضور دارد، دنباله‌داری از دسته‌ی دنباله‌دارهای با دوره‌ی تناوب به نام تمپل 10 پی (10P Tempel ) که در آسمان نیمه شب انتظار شما رصدگران را می کشد.
این دنباله دار هم اکنون در صورت فلکی دلو و نزدیکی مرز آن با صورت فلکی حوت قرار دارد و برای رصد آن به ابزار رصدی مناسب ( تلسکوپ و یا دوربین دو چشمی قوی ) نیاز دارید. این دنباله دار در 4 جولای 1873  ( 12 تیر 1252 ) توسط دو رصدگر به نامهای Ernst Wilhelm و  Leberecht Tempel کشف شد و نام آن را 10P/Tempel گذاشتند. این دنباله‌دار از زمان کشف تاکنون 13 بار به ملاقات خورشید آمده و در 4 جولای 2010 برابر با 13 تیرماه 1389 به حضیض مداری خواهد رسید. اما مضوع جالب دو بودن مکان حضیض آن از خورشید است که به آسانی دیده خواهد شد.
 
 

 
 
 
مدیر وب سایت آسمان شب ایران، عکاس آسمان شب

نویسنده: خسرو جعفری زاده

مدیر وب سایت آسمان شب ایران، عکاس آسمان شب

celestron banner 02

iranoptic 03

هر هفته یک چهره از آسمان

  • ابرنواختر کهکشان مارپیچی M101

    ابرنواختر کهکشان مارپیچی M101 عکاس: خسرو جعفری زاده ستاره‌ای در همین نزدیکی منفجر شده است و تمام تلسکوپ‌ها برای رصد آن تغییر جهت می‌دهند.[…]

  • آنالما

    آنالما عکاس: پریسا باجلان آنالما شکلی است به صورت عدد هشت لاتین کشیده که با ترسیم موقعیت دقیق، یاعکسبرداری از قرص[…]

  • شَفَق قُطبی

    شَفَق قُطبی عکاس:پریسا عابری شَفَق قُطبی یکی از پدیده‌های جوی کرهٔ زمین است. شفق قطبی پدیدهٔ ظهور نورهای رنگین و متحرک در[…]

رویدادهای آسمان شب را در ایمیل خود دریافت کنید.


Receive HTML?

Joomla Extensions powered by Joobi

فروشگاه

برای پشتیبانی از سایت آسمان شب ایران ابزارهای ستاره‌شناسی خود را از فروشگاه ایران اپتیک خریداری فرمایید، با سپاس از شما دوستان و همراهان گرامی.