آموزشگاه آنلاین ستاره‌شناسی: آموزش ببینید، تلسکوپ جایزه بگیرید! نام‌نویسی

یکی از پرنورترین کهکشان‌های مارپیچی آسمان نیمکره‌ شمالی، کهکشان گل‌ آفتابگردان یا همان M63 است. این کهکشان که با نام NGC 5055 هم شناخته می‌شود را می‌توان حتی با تلسکوپی کوچک در صورت فلکی تازی‌ها مشاهده کرد.

عکسی که در بالا می‌بینید را تلسکوپ فضایی هابل از مرکز این کهکشان گرفته است. در ضمن به خوبی می‌توان بازوهای مارپیچی‌ آن را دید. بازوهایی که پر از خوشه‌های ستاره‌ای آبی‌رنگ، سحابی‌های نشری قرمزرنگ و رگه‌های تاریک غبار هستند. M63 به صورت گرانشی با M51 یا همان کهکشان گرداب و چند کهکشان کوچکتر در تعامل است. قطر کهکشان گل آفتابگردان ۶۰ هزار سال نوری است و ۳۵ میلیون سال طول می‌کشد که نور آن به ما برسد. ستاره‌های لایه‌های بیرونی این کهکشان با چنان سرعت زیادی دور مرکز می‌چرخند که کهکشان باید به طور کامل از هم می‌پاشید. ولی کهکشان کاملا قوام خود را حفظ کرده و دانشمندان می‌گویند این موضوع می‌تواند یکی از نشانه‌های وجود ماده‌ای ناپیدا به نام ماده‌ی تاریک باشد.

مدیر وب سایت آسمان شب ایران، عکاس آسمان شب

نویسنده: خسرو جعفری زاده

مدیر وب سایت آسمان شب ایران، عکاس آسمان شب

celestron banner 02

iranoptic 03

هر هفته یک چهره از آسمان

  • آنالما

    آنالما عکاس: پریسا باجلان آنالما شکلی است به صورت عدد هشت لاتین کشیده که با ترسیم موقعیت دقیق، یاعکسبرداری از قرص[…]

  • شَفَق قُطبی

    شَفَق قُطبی عکاس:پریسا عابری شَفَق قُطبی یکی از پدیده‌های جوی کرهٔ زمین است. شفق قطبی پدیدهٔ ظهور نورهای رنگین و متحرک در[…]

  • هلال صبحگاهی جماد الاول ۱۴۴۴

    هلال صبحگاهی جماد الاول ۱۴۴۴ عکاس: محمد سلطان الکتابی جمادی الاول، پنجمین ماه سال هجری قمری است.جمادی‌ از ریشه ‌جمادا (جَمُدَ) به ‌معنای ‌انجماد، سرمای ‌سخت ‌و[…]

رویدادهای آسمان شب را در ایمیل خود دریافت کنید.


Receive HTML?

Joomla Extensions powered by Joobi

فروشگاه

برای پشتیبانی از سایت آسمان شب ایران ابزارهای ستاره‌شناسی خود را از فروشگاه ایران اپتیک خریداری فرمایید، با سپاس از شما دوستان و همراهان گرامی.