آموزشگاه آنلاین ستاره‌شناسی: آموزش ببینید، تلسکوپ جایزه بگیرید! نام‌نویسی

مدیر انجمن نجوم اهواز گفت: از امشب تا حدود یک ماه آینده می توان ۳ سیاره زهره، زحل و مریخ را در آسمان و بعد از غروب خورشید با چشم غیر مسلح رصد کرد.

خسرو جعفری زاده در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص این رویداد نجومی اظهار داشت: از امشب می توان کمی پس از غروب خورشید با ابزارهای رصدی و یا چشم غیر مسلح سه سیاره زهره، زحل و مریخ را رصد کرد.

وی افزود: اولین سیاره ای که در افق نظر را جلب خواهد کرد سیاره زهره است؛ این سیاره در زمان غروب خورشید، با ارتفاع ۱۵ درجه با چشم غیر مسلح به مانند ستاره ای نورانی در بالای افق دیده می شود.

به گفته وی، سیاره زهره، پرنورترین سیاره های آسمان شب با قدر منفی ۴.۴ است. البته می توان قرص سیاره زهره را با تلسکوپ به مانند ماه تثلیث یا ۲.۳ مشاهده کرد.

جعفری زاده خاطر نشان کرد: چون سیاره زهره جزء سیارات داخلی است و بین مدار زمین و مرکز منظومه شمسی، خورشید قرار دارد به صورت اهله ای مانند ماه است؛ البته که سیاره عطارد و زهره دو سیاره داخلی و بقیه بیرونی هستند.

venus croissant fev mai2004

به گفته مدیر انجمن نجوم اهواز، سیاره بعدی در آسمان شب زحل است که به صورت ستاره سفید رنگ دیده می شود و به راحتی در افق بعد از سیاره زهره دیده می شود. در همین حال، سیاره زحل  در حال نزدیک تر شدن به خورشید است.

این کارشناس نجوم اظهار داشت: اگر نگاهی دقیق تر با تلسکوپ به زحل داشته باشیم، می توانیم یک حلقه زیبا را در کنار زحل ببینیم که شکافی هایی در آن با نام «کاسینی» دیده می شود.

وی افزود: در سال ۱۶۷۵ میلادی (۱۰۵۴ خورشیدی) جووانی دومنیکو کاسینی، اخترشناس ایتالیایی، کشف کرد که حلقه زحل از دو حلقه تشکیل یافته‌است و میان آن دو جدایی وجود دارد. این جدایی شکاف کاسینی نامیده می‌شود و در اثر کشش گرانشی قمر غول پیکر تیتان بوجود آمده‌است. قطر حلقه نورانی بیرونی به ۱۴۰۰۰۰ کیلومتر می‌رسد. شکاف کاسینی ۴۷۰۰ کیلومتر پهنا دارد.

 

saturn2007 04 14 

 

جعفری زاده خاطر نشان کرد: بعد از سیاره زحل در نزدیکی افق نوبت به مریخ می رسد که به شکل یک ستاره قرمز رنگ با قدر ( درخشندگی ) صفر دیده می شود. البته رصد این سیاره در خارج از شهر به همراه نوار زیبای راه شیری خالی از لطف نیست.

نویسنده: میترا سعیدی کیا

خبرنگار حوزه علم و فناوری خبرگزاری مهر، خبرنگار فعال در حوزه فناوری نانو

celestron banner 02

iranoptic 03

هر هفته یک چهره از آسمان شب ایران را پیش چشمان شما خواهیم آورد