آموزشگاه آنلاین ستاره‌شناسی: آموزش ببینید، تلسکوپ جایزه بگیرید! نام‌نویسی

به‌روزرسانی در دست انجام است

بازدیدکنندگان گرامی،
در تلاش هستیم سایت آسمان شب ایران را با Joomla 4 بازسازی کنیم. از این رو تا پایان کار ما شاید بخش‌هایی از سایت درست نمایش داده نشوند. برای این از شما پوزش می‌خواهیم. آسمان شب ایران در روزهای آینده بهتر از گذشته در دسترس شما خواهد بود.

انجمن اختروش ايران در سال 1379 تاسيس گرديد، در حاليكه تاريخچة شكل گيري اين انجمن به سال 1377 بر مي گردد زماني كه هسته هاي اصلي تشكيل دهندة اين انجمن  در مركز آموزش نجوم اديب بصورت گروهي به فعاليت هاي علمي مي پرداختند و اولين گروه نجومي مستقل را در اين مركز آموزشي ثبت نمودند. نام اين گروه اختروش بود كه پس از 2 سال فعاليت غير رسمي، جهت ساماندهي و استقلال كامل تحت عنوان يك تشكل غير دولتي (NGO) زير نظر سازمان ملي جوانان با نام «انجمن اختروش ايران» به ثبت رسيد. هيات موسس سه نفرة اين انجمن متشكل از آقايان احمد رضا كريمي ، داريوش ذوالفقاري راد و احسان مشكلاني اصفهاني مي باشند. ركن اصلي انجمن، مجمع عمومي است. اين مجمع متشكل از همة اعضاي اصلي انجمن است كه سالانه تشكيل جلسه داده و از بين اعضاي كانديد شده ، پنج نفر را جهت شوراي مركزي انتخاب ميكنند. شوراي انجمن نوع و نحوه عملكرد كلية فعاليت هاي انجمن را بر عهده دارد.
 
  تاريخچه انجمن اختروش ايران

(به روز شده در 24آذر ماه 1385)

 
یكي از اصلي ترين اهداف انجمن ، ترويج علم نجوم در بين اقشار مختلف جامعه با شعار «بياييد به آسمان نگاه كنيم» مي باشد، كه با توجه به اين هدف مقدس كليه فعاليت هاي انجمن به دو دسته مجزا تقسيم بندي مي گردد:

الف) خدمات عمومي                       ب ) خدمات اختصاصي

خدمات عمومي شامل برگزاري همايشها و نشست هاي نجوم و اخترشناسي، برگزاري دوره‌هاي علمي، بر پايي رصد شبانه و شركت در نمايشگاههاي نجومي ميباشد. اما خدمات اختصاصي كه ويژة اعضاء انجمن است شامل رصدهاي علمي – پژوهشي ، برگزاري سمينارهاي علمي،‌فعاليت در گروههاي علمي انجمن و سهيم نمودن اعضاء در پروژه هاي اجرايي انجمن مي باشد. شايان ذكر است كه دوره هاي علمي انجمن جنبة كاملاً ساختار يافته و با موضوعات مشخصي مي باشندكه در قالب سطوح مختلف از دوره هاي مقدماتي تا پيشرفته قابل ارائه هستند. براي آشنايي بيشتر با فعاليت هاي انجمن در ذيل به مواردي چند از آنها اشاره ميگردد:

 

1 – برگزاري همايشهاي نجوم و اختر شناسي:

برگزاري سه دوره همايش نجوم و اختر شناسي استان اصفهان در سالهاي 1379، 1380 و 1381 كه با همكاري ، مراكز علمي، ارگانها و شركت هاي زير صورت گرفت.

الف) دانشگاه علوم پزشكي اصفهان

ب) شهرداري مركزي اصفهان

ج) پژوهشكدة هوا فضا

د) شركت مخابرات استان اصفهان

هـ) صنايع اپتيك اصفهان

و) شركت كامپيوتري چاووش

ز) شهرداري مركزي اصفهان

 

 

هدف از برگزاري اين همايشها ترويج علم نجوم و ارتقاء سطح علمي اقشار جامعه ، ايجاد انگيزه تحقيق و پژوهش در جوانان، پويايي انديشه علمي در دانش آموزان، دانشجويان و دانش پژوهان مي باشد.

در اين ميان نقش اساتيد و مديران دانشگاهها و ديگر سازمان ها در زمينه حمايت هاي معنوي ومادي رانيزنميتوان ناديده گرفت.حضور اساتيد محترمي چون جناب آقاي پروفسور كياست‌پور و ديگر اساتيد دانشگاه اصفهان و جايگان اين همايش را مشخص مي كند.

محور برنامه هاي همايش ارائه مقالات برگزيده توسط كميته علمي ستاد برگزاري همايشهاي علمي انجمن، مي باشد. بعلاوه اين همايش ها از برنامه هاي جنبي اعم از برگزاري رصد شبانه، نمايشگاه ، مسابقه و ... نيز برخوردار مي باشد.

همچنين نظرخواهي ها و آمارگيري هاي صورت گرفته نشان ميدهد كه اين همايشها و بويژه سومين همايش نجوم و اختر شناسي استان اصفهان از جايگاه ويژه اي در سطح كشور برخوردار بوده و به عنوان يكي از برگزيده ترين همايشهاي نجوم در سطح كشور شناخته شده است.

 

2 – برگزاري دوره هاي علمي

الف) ويژة دانشكدة مهاجر (بهمن 1379)

ب) پژوهش سراي دانش آموزي صائب( سالهاي 1379 الي 1381)

ج) نهاد مقام معظم رهبري در دانشگاه علوم پزشكي اصفهان ( زمستان 1383)

د) مدارس دخترانة آموزش و پرورش شهر اصفهان با همكاري كانون فرهنگي تربيتي همدانيان ( پاييز و زمستان 1384)

كه در دوره هاي علمي فوق جمع كثيري از دانش آموزان و دانشجويان با مباحث مقدماتي و جذاب علم و نجوم آشنا شده اند.

 

3 – برگزاري برنامه هاي رصدي:

الف)برگزاري برنامه هاي رصدي در بناهاي تاريخي اصفهان ، پارك ها و ...براي ميهمانان نوروزي و تابستاني و نيز شهروندان اصفهاني با همكاري سازمان رفاهي تفريحي و صنايع اپتيك اصفهان

 ب)قريب به 20 برنامة رصدي ويژة كانون هاي مساجد در باغ بهادران اصفهان با همكاري ادارة كل فرهنگ و ارشاد اسلامي (‌تابستان 1384)

در اين دوره از برنامه ها نزديك به 700 نفر از نوجوانان و جوانان اصفهاني در شرايط مناسب رصدي با نجوم و شگفتي هاي آسمان آشنا شدند و همچنين پديده هايي نظير بارشهاي شهابي تابستانه را در كنار كارشناسان انجمن مشاهده كردند.

ج) برگزاري دوره هاي رصد خورشيد همراه با سمينارهاي مربوطه با همكاري كانون فرهنگي تربيتي همدانيان ( پاييز و زمستان 1384)

دراين دوره ها قريب به 250 نفر از دانش آموزان دختر مقاطع مختلف تحصيلي مدارس شهر اصفهان با خورشيد  ونحوة رصد كردن آن آشنا شدند.

4– برگزاري تورهاي نجومي

الف) تورهاي نجومي ويژة عموم شهروندان اصفهاني كه در تابستان 1383 در منطقة كوهپاية اصفهان به اجرا در آمد

ب) انواع گشت هاي رصدي تخصصي ويژة اعضاء انجمن همزمان با پديده هاي نجومي نظير بارشهاي شهابي، خسوف ، كسوف، بررسي پروژة برخورد ژرف ، گذر سيارة زهره و ...

 

5 – تشكيل گروههاي تحقيقاتي در انجمن نظير گروههاي ماهواره ها ، كيهان شناسي، آنتن راديويي ، رويت هلال ماه و...

6 – شركت در نمايشگاههاي گوناگون نجوم و نمايشگاه اختصاصي جوانان (1380)

هم اكنون نيز انجمن اختروش ايران پس از قريب 7 سال تلاش و كوشش در زمينة علم نجوم با قريب به 90 عضو رسمي در ساختمان سازمان ملي جوانان اصفهان مشغول به فعاليت است . اميد است با كار گروهي استفاده و لذت كامل از علم نجوم به عنوان يك سر گرمي مادام العمر بدست آيد. به گفتة چارلز مك كورميك «كار گروهي دو نفر سودمندتر و نتيجه بخش تر از كار انفرادي سه نفر مي باشد».

انجمن اختروش ايران برگزاري چهارمين همايش نجوم و اختر شناسي استان اصفهان را به كلية شيفتگان علم و آسمان در آينده اي نزديك نويد ميدهد.

 7 – حضور فعال در ستاد استهلال استان اصفهان

 گروه رويت هلال انجمن اختروش ايران از سال 1426 فعاليت خود را در قالب ستاد استهلال استان اصفهان، زير نظر دبير محترم شوراي سياست گذاري ائمه جمعه استان آغاز نمود و هم اكنون يكي از فعال ترين گروه هاي اين ستاد مي باشد. گزارش فعاليت هاي اين گروه را در قسمت رويت هلال سايت مطالعه فرماييد.

8-همكاري در برگزاري همايش هفته نجوم در سال 1385

 اين همايش به ميزباني گروه نجوم شباهنگ باغبهادران و همكاري انجمن اختروش ايران در بهار 1385 برگزار شد. در اين همايش دانش آموزي كه در دو نوبت صبح و بعد از ظهر برپا بود آقايان بابك امين تفرشي ،جانشين سردبير ماهنامه نجوم و احمد رضا كريمي ، از موسسين انجمن اختروش ايران و مسئول فروش تجهيزات نجومي صنايع اپتيك اصفهان حضور داشتند.

 9-راه اندازي سايت اينترنتي انجمن در پايان سال 1384

 سايت اينترنتي كنوني انجمن در زمستان 1384 با همت بلند آقاي محمود رضا عتيقه چي راه اندازي شد و در بهار 1385 آقاي محمد سلطان الكتابي مديريت اين سايت را قبول نمودند. سايت انجمن كه با هدف خدمت به اعضا و تسهيل در اطلاع رساني به آنها تاسيس گرديد هم اكنون يكي از پر مخاطب ترين سايت هاي نجومي ايراني است و با توجه به ارائه مقالاتي به زبان هاي عربي و انگليسي تعداد قابل توجهي مخاطب خارجي نير دارد. همچنين اين سايت با استقبال ايرانيان مقيم خارج از كشور روبرو شده است.

  برخي از فعاليت هاي ديگر انجمن عبارت است از:

 برگزاري شب رصدي براي كانون آريا وابسته به دانشگاه صنعتي اصفهان

 برگزاري سمينار هاي نجومي در دانشگاه هاي صنعتي اصفهان، آزاد نجف آباد ، پيام نور شهرضا

 حضور فعال در باشگاه نجوم اصفهان

 شركت فعال و چشمگير اعضا در رقابت صوفي در تابستان 1385

 برگزاري رصد و سمينار نجومي براي مدارس نمونه و فرهنگسراهاي اصفهان و...

 

 احسان مشگلا ني

دبير كل انجمن اختروش ايران

celestron banner 02

iranoptic 03