آموزشگاه آنلاین ستاره‌شناسی: آموزش ببینید، کارنامه دریافت کنید! به دوستان خود بپیوندید
 فضاپیمای کاسینی دو نزدیکی به قمر انسلادوس زحل در ماه جاری دارد که یکیاز آنها در 18 مهرماه 1387 انجام شد که در فاصله ی بسیار نزدیک (25 کیلومتر) از سطح این قمر بود. دومین پهلو گرفتن کاسینی 10 آبانماه (در فاصله ی 196 کیلومتری) انجام خواهد شد.

تمرکز نزدیکی 18 مهرمماه 1387 بر روی نمونه برداری از ذرات و گازهای موجود  در انسلادوس بود. دانشمندان حدس می زنند که احتمالا اقیانوسی از آب در زیر سطح این قمر وجود دارد، همچنین نشانه هایی از وجود مواد آلی در این قمر نیز آشکار شده و ما را به امکان قابل سکونت بودن انسلادوس امیدوار می کند.

 


یکی از دانشمندان کاسینی گفت : "ما میدانیم  انسلادوس در هر ثانیه حدود 100 کیلوگرم گاز و غبار تولید می کند و این مواد اساسآ به صورت بخار آب و یا آب یخ زده وجود دارند.یکی از معماهای علمی که ما در پی درک آن هستیم این است که چه اتفاقی برای گاز و غباری که از انسلادوس خارج می شود می افتد و یا اینکه چگونه مقداری گاز به پلاسمای یونیده شده تبدیل و در سراسر کره ی مغناطیسی منتشر شده است."

4پهلو گرفتن دیگر در طی دو سال آینده برنامه ریزی شده اند که در مجموع 7 نزدیکی می شود.آب فشانهای انسلادوس در سال 2005 کشف شدند. از آن زمان تاکنون دانشمندان در تلاش اند که آنچه این آب فشانها را تقویت می کند ، بیابند زیرا این قمر بسیار کوچک است.

نویسنده: خسرو جعفری زاده

مدیر وب سایت آسمان شب ایران، عکاس آسمان شب

celestron banner 02

iranoptic 03

هر هفته یک چهره از آسمان شب ایران را پیش چشمان شما خواهیم آورد
  • شب سکوت کویر

    عکاس : طاها قوچکانلو   زیباترین شب ها، شب های کویر است. شب هایی که آسمان پر از ستاره است. سکوت و خلوت کویر باعث می شود

    ...
  • شب یلدا و انقلاب زمستانی

    عکاس :مریم واعظی   ایرانیان شب یلدا را مانند نوروز با یک اتفاق نجومی جشن می گیرند. شب یلدا مصادف با رویدادی به نام

    ...