آموزشگاه آنلاین ستاره‌شناسی: آموزش ببینید، تلسکوپ جایزه بگیرید! نام‌نویسی

به گزارش روز پنجشنبه روزنامه سانكی ، نوگوچی ‪ ۴۳‬ساله قرار است كه در این سفر فضایی به مدت شش ماه در ایستگاه بین‌المللی فضایی اقامت كند.

به گزارش ایرنا به نقل از سانكی ، نوگوچی اواسط پاییز سال آینده میلادی (‪ (۲۰۰۹‬توسط یك فضا پیمای روسی به ایستگاه بین‌المللی فضایی می‌رود.

سفر پیشین نوگوچی به فضا درتابستان سال ‪ ۲۰۰۵‬میلادی توسط فضانورد آمریكایی اسپیس شاتل انجام گرفته است.

هدف نوگوچی از این سفر فضایی ،انجام كارهای پژوهشی در كابین فضایی مخصوص ژاپن در داخل ایستگاه بین‌المللی فضایی است.

ساخت این كابین فضایی ژاپن كه كیبو نام دارد، قرار است بهار سال آینده به پایان برسد.

نوگوچی پیرامون اقامتش در فضا به خبرنگاران گفت: او در جریان اقامت شش ماهه خود در ایستگاه بین‌المللی فضایی قصد دارد همانند زندگی روزمره خود در زمین ، هر روز بدود و پس از آن كار گل كاری در باغچه را انجام دهد.

ایستگاه بین‌المللی فضایی كه در ارتفاع ‪ ۴۰۰‬كیلومتری بر فراز كره زمین قرار دارد ، زیر نظر مشترك ‪ ۱۵‬كشور جهان از جمله آمریكا ، روسیه ، كانادا و كشورهای اروپایی اداره می‌شود.

به گفته دست اندركاران، كابین فضایی ژاپن كه در محوطه ایستگاه بین المللی فضایی ساخته خواهد شد، از حدود دو میلیون قطعه تشكیل می‌شود.

آژانس اكتشافات فضایی ژاپن (جاكسا) برای ساخت كابین فضایی كیبو كه از حدود ‪ ۲۰‬سال پیش آن را برنامه ریزی كرده، تاكنون حدود ‪ ۶۸۰‬میلیارد ین سرمایه‌گذاری كرده است.

یك اتاق كنترل در مركز فضایی تسوكوبا در شمال شرقی توكیو با ‪ ۵۰‬پرسنل به طور شیفتی با استفاده از رایانه بر كار كابین فضایی كیبو نظارت خواهند كرد.

در ایستگاه فضایی ژاپن قرار است آزمایشاتی كه بر روی زمین نمی‌توان آن را به سادگی انجام داد، در محیط خلاء انجام شود.

آزمایش برروی نیمه هادی‌ها برای بوجود آوردن مواد جدید ، كشت سلول در محیط بدون ویروس و باكتری برای پیشبرد فن آوری‌های پزشكی ، دیدبانی خورشید و ستارگان و اندازه‌گیری سطح لایه اوزان موجود در دور كره زمین از نمونه پژوهشهایی است كه در كابین فضایی ژاپن برگزار خواهد شد.

آژانس فضایی ژاپن قصد دارد در سال ‪ ۲۰۱۰‬میلادی زمینه به بهره برداری رساندن عملی از كابین فضایی كیبو را آغاز كند.

نویسنده: خسرو جعفری زاده

مدیر وب سایت آسمان شب ایران، عکاس آسمان شب

celestron banner 02

iranoptic 03

هر هفته یک چهره از آسمان شب ایران را پیش چشمان شما خواهیم آورد