آموزشگاه آنلاین ستاره‌شناسی: آموزش ببینید، تلسکوپ جایزه بگیرید! نام‌نویسی
 صورت فلکی شلیاق با ستاره‌ی نورانی وگا یا نسرواقع، یکی از صورت‌های فلکی بسیار جالب در آسمان  شامگاهی تابستانی و صبحگاهی زمستانی است. این صورت فلکی خیلی به نام خودش که شلیاق با چنگ رومی است شباهت دارد. اما در اعماق شلیاق یک خوشه کروی و یک سحابی سیاره نمای زیبا وجود دارد که رصد آن همیشه تازگی خاصی دارد.
 
 
 
 
سحابی سیاره نمای M57 یا سحابی حلقه با نام انگلیسی Ring Nebula یکی از سحابی های زیبای آسمان شب است. این سحابی در بین دو ستاره‌ی گاما و بتا شلیاق که در سمت جنوب ستاره وگا است قرار دارد. برای رصد آن با دوربین دوچشمی کافی است که دو ستاره‌ی بتا و گاما را در میدان دید قرار دهید و حالا باید در بین این دو یک لکه‌ی کوچک مه آلودی مشاهده کنید.
سحابی سیاره‌نمای M57 دارای قدری برابر با 8.8 و گستردگی آن 3.0'x2.4' ثانیه قوسی است. این سحابی از پشت تلسکوپ‌هایی با قطر دهانه‌ی بالا بسیار زیبا قابل رویت است.
 
 
راهنمای رصد M57، بر روی تصویر بزرگتر کلیک کنید تا بزرگتر دیده شود.
 
خوشه کروی M56 در صورت فلکی شلیاق دومین جسم اعماق آسمان است که دیدن آن را به شما پیشنهاد می‌کنیم. این خوشه در مرز صورت‌های فلکی شلیاق و دجاجه قرار دارد و دو راهنما برای رصد آن است. اولین راهنما بین ستاره‌ی گاما-شلیاق و بتا-دجاجه است. برای دیدن آن می توایند خطی فرضی بین این دو رسم کنید و از ستاره‌ی بتا-دجاجه به سوی گاما-شلیاق حرکت کنید. در بین راه می توانید خوشه کروی M56 را مشاهده کنید. خوشه کروی M56 دارای قدری برابر با 8.4 و گستردگی 9 ثانیه قوسی است. تراکم ستاره‌های آن بسیار زیاد است.
 
 راهنمای رصد M56، بر روی تصویر بزرگتر کلیک کنید تا بزرگتر دیده شود.
نویسنده : خسرو جعفری زاده
 
توجه : براساس قوانین وب سایت آسمان شب ایران، برداشت از هرنوع مقاله‌ای در صورتی آزاد است که تنها نام وب سایت به طور کامل به همراه آدرس در آن آورده شود. 
مدیر وب سایت آسمان شب ایران، عکاس آسمان شب

نویسنده: خسرو جعفری زاده

مدیر وب سایت آسمان شب ایران، عکاس آسمان شب

celestron banner 02

iranoptic 03

هر هفته یک چهره از آسمان

  • ابرنواختر کهکشان مارپیچی M101

    ابرنواختر کهکشان مارپیچی M101 عکاس: خسرو جعفری زاده ستاره‌ای در همین نزدیکی منفجر شده است و تمام تلسکوپ‌ها برای رصد آن تغییر جهت می‌دهند.[…]

  • آنالما

    آنالما عکاس: پریسا باجلان آنالما شکلی است به صورت عدد هشت لاتین کشیده که با ترسیم موقعیت دقیق، یاعکسبرداری از قرص[…]

  • شَفَق قُطبی

    شَفَق قُطبی عکاس:پریسا عابری شَفَق قُطبی یکی از پدیده‌های جوی کرهٔ زمین است. شفق قطبی پدیدهٔ ظهور نورهای رنگین و متحرک در[…]

رویدادهای آسمان شب را در ایمیل خود دریافت کنید.


Receive HTML?

Joomla Extensions powered by Joobi

فروشگاه

برای پشتیبانی از سایت آسمان شب ایران ابزارهای ستاره‌شناسی خود را از فروشگاه ایران اپتیک خریداری فرمایید، با سپاس از شما دوستان و همراهان گرامی.