آموزشگاه آنلاین ستاره‌شناسی: آموزش ببینید، تلسکوپ جایزه بگیرید! نام‌نویسی
راكت كاوشگرایران بانام"كاوشگر یك " هفته گذشته از پایگاه پرتاب فضایی كشور كه به منظور پرتاب ماهوارهای ایرانی از داخل خاك كشور طراحی و ساخته شده است، به فضا پرتاب شد.
 "مهران میرشمس" محقق علوم فضایی روزشنبه به‌خبرنگار ایرنا ، گفت : بعد از طراحی اولیه این محصول فضایی و ساخت نمونه‌های تكنولوژیك‌ونهایی، عملیات پرتاب انجام شد.

وی گفت: درهر مجموعه ماهواره‌ای پرتاب‌گر یا حامل ماهواره مورد بازررسی قرارمی‌گیرد و درنمونه ایرانی پس از ساخت ماهواره "امید"،آزمایش‌های نهایی و آزمایش‌ها برای فرستادن ماهواره و قرار گرفتن آن در مدار انجام شد.

این محقق علوم فضایی ایران، كاوشگر را برخلاف موشك‌های بالستیك كه بعد از انجام ماموریت به زمین بازمی‌گردند، موشكی اعلام‌كرد كه هدف آن قرار دادن ماهوراه در مدار است و به زمین باز نمی‌گردد.

"میرشمس" با اعلام اینكه ماهواره"امید" درحال حاضر به مدار پرتاب نشده است، گفت : هدف از پرتاب "كاوشگر یك"، آزمایش توانایی این موشك برای حمل ماهواره امید است كه با موفقیت انجام شد.

وی از این مرحله به عنوان مرحله آماده‌سازی برای انجام مراحل بعدی یاد كرد و گفت : در مرحله بعدی، اجزای ماهواره بر روی این موشك كه شتاب بالایی دارد نصب شده و به مدار پرتاب می‌شود.

این محقق علوم‌فضایی بااشاره به‌این كه‪ ۱۰‬كشور در حال حاضر دارای فناوری پرتاب‌گر ماهواره هستند، گفت : ایران بعد از قزاقستان كه از این فناوری برخودار است، در بین كشورهای آسیای میانه پیشرو است.

دكتر"محمود احمدی‌نژاد" رییس جمهوری اسلامی ایران ‪۱۵‬بهمن ماه جاری فرمان پرتاب راكت "كاوشگر یك" را به پایگاه فضایی كشور صادر كرد.

پایگاه پرتاب فضایی كشور به‌منظور پرتاب ماهوارهای ایرانی از داخل خاك كشور طراحی و ساخته شده است.

راكت كاوشی‌از جمله مقدمات اولیه پرتاب ماهواره به مدار می‌باشد و توسط این راكت‌ها، شناسایی محیط پروازی ماهواره‌ها قبل از پرتاب انجام می‌شود.

ماهواره امید نیز نخستین‌ماهواره بومی جمهوری اسلامی‌ایران ، ماهواره‌ای تحقیقاتی و پیشرفته است كه به‌دست توانمند دانشمندان ایرانی طراحی و ساخته شده و در مدار ارتفاع پایین قرار می‌گیرد.

این ماهواره در آینده‌ای نزدیك توسط پرتاب‌گر ساخت ایران از پایگاه فضایی ایران، به مدار پرتاب خواهد شد.

ایستگاه هدایت و كنترل ماهواره در مدار ارتفاع پایین نیز وظیفه تعیین موقعیت ماهواره‌در مدار را بر عهده دارد و ارتباط رادیویی‌باماهواره برقرار می‌كند و فرمان‌های كنترلی لازم را به‌ماهواره ارسال‌نموده و پاسخ آن‌را دریافت می‌كند.

نویسنده: خسرو جعفری زاده

مدیر وب سایت آسمان شب ایران، عکاس آسمان شب

celestron banner 02

iranoptic 03

هر هفته یک چهره از آسمان شب ایران را پیش چشمان شما خواهیم آورد