آموزشگاه آنلاین ستاره‌شناسی: آموزش ببینید، تلسکوپ جایزه بگیرید! نام‌نویسی
 رییس سازمان فضایی ایران پیش‌بینی كرد كه نخستین ماهواره بومی ساخته شده جمهوری اسلامی ایران با نام «امید» درصورت رخ ندادن مشكل فنی، قبل از پایان سال، به فضا پرتاب شود.
به گزارش خبرنگار فن‌آوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) در خوزستان، رضا تقی‌پور در حاشیه مراسم افتتاح پروژه‌های مخابراتی استان خوزستان در جمع خبرنگاران در پاسخ به خبرنگار ایسنا در زمینه پرتاب ماهواره به فضا، عنوان كرد: با این اقدام نخستین ماهواره بومی در فضا آزمایش می‌شود.

وی هدف از پرتاب این ماهواره را تحقیقاتی و‌ آزمایشی بیان كرد و افزود: مسئولان فنی در تلاش هستند كه كارهای پروژه در زمان مقرر صورت گیرد. البته دوست نداریم وعده‌های زمانی را برای پرتاب ماهواره‌ بگوییم كه جا به جا شود. معمولا نزدیك زمان پرتاب ماهواره كه بشویم زمان پرتاب را به صورت مشخص اعلام می‌كنیم.

تقی‌پور خاطرنشان كرد: قبلا در صحبت‌ها قول داده‌ایم تا قبل از پایان سال یك برنامه پرتاب ماهواره داشته باشیم كه این اقدام در برنامه كاری ما موجود است و خبر آن را به زودی اعلام می‌كنیم.

وی یادآور شد: پرتاب قبلی، برای آزمایش ماهواره‌برهای داخلی بود كه آن آزمایش با موفقیت انجام شد. در واقع با پرتاب آن ماهواره‌بر موفق شدیم اثبات كنیم كه می‌توانیم در مدار ماهواره قراردهیم.

تقی‌پور با اشاره به انجام فعالیت‌های این سازمان اظهار داشت: ساخت ماهواره عملیاتی را در دستور كار قرار داریم و در مراحل طراحی و ساخت هستیم. این ماهواره‌ها در سال‌های آتی در مدار قرار می‌گیرند و می‌توانند نیازمندی كاربران مختلف به خدمات فضایی را در زمینه‌های سنجش از راه دور و زمینه‌های ارتباطی برآورده كنند.

وی با بیان اینكه زیر ساخت‌های خوبی برای بحث‌های فضایی در كشور ایجاد شده است، تاكید كرد: امروز در بیش از هفت دانشگاه معتبر كشور دانشكده هوافضا موجود است. فارغ التحصیلان این دانشكده‌ها در كنار فارغ‌التحصیلان رشته‌های برق، مكانیك، الكترونیك و سازه برای انجام برنامه‌هایمان با ما همكاری می‌كنند.

رییس سازمان فضایی ایران تصریح كرد: برنامه بسیار وسیع و گسترده‌ای برای توسعه فن‌آوری فضایی در كشور تدارك دیده شده است. از كارشناسان و فارغ التحصیلان این رشته خواستاریم در انجام ماموریت‌ها به سازمان فضایی كمك كنند.

تقی‌پور ادامه داد: امیدوار هستیم در سال‌های آتی این پیشرفت‌ها را به ملت ایران گزارش دهیم البته مبحث‌های فضایی بسیار گسترده و زمان‌بر هستند. امیدواریم بتوانیم با تكیه بر نیروهای پرتوان علمی - فنی و متخصصان داخلی این اقدامات را با سرعت بیشتری پیش ببریم.

وی در مقایسه بخش فضایی كشور ایران با دیگر كشورها تصریح كرد: در بخش فضایی در نقطه‌ی خوبی هستیم و در چشم‌اندازی كه در منطقه برای كشور ما پیش بینی شده است اگر منطقه را بدون كشورهای چین و هند در نظر بگیریم، امیدواریم بتوانیم به جایگاه نخست در منطقه برسیم.

وی خاطرنشان كرد: امیدواریم با گام‌های بلندی كه در بحث كاربردها و فن‌آوری‌های فضایی پیش بینی كرده‌ایم بتوانیم به موقع به این برنامه برسیم.

نویسنده: خسرو جعفری زاده

مدیر وب سایت آسمان شب ایران، عکاس آسمان شب

celestron banner 02

iranoptic 03

هر هفته یک چهره از آسمان شب ایران را پیش چشمان شما خواهیم آورد