آموزشگاه آنلاین ستاره‌شناسی: آموزش ببینید، تلسکوپ جایزه بگیرید! نام‌نویسی
 سازمان فضایی اروپا مأموریات مریخ اكسپرس، ونوس اكسپرس و پروژه خوشه ای (ماهواره هایی كه وظیفه بررسی كره مغناطیسی زمین را داشتند.) را تا پایان امسال تمدید می كند. سخنگوی ایسا(سازمان فضایی اروپا) گفت كه هر یك از این مأموریت ها در تاریخ خود جزو با ارزش ترین و مهمترین مأموریت ها به حساب می آمدند

طبق پیش بینی های ایسا و گروه های علمی، تمدید این مأموریات ها نتایج علمی عالی را به دنبال خواهد داشت. سخنگوی ایسا با ارشاره به اینکه مارس اكسپرس اولین مأموریت اروپایی به سیاره سرخ بود؛ تاکید کرد: كه سفینه مذکور در سال 2003 در مدار قرار گرفت و ضمن تهیه تصاویر سه بعدی از سطح مریخ مدارك محكمی را نیز برای اثبات وجود آب در گذشته روی سطح مریخ جمع آوری نمود.

مارس اكسپرس اولین فضاپیمایی بود كه توانست وجود متان در مریخ را اثبات کند و متوجه شد كه مریخ توانایی حفظ جو خود در برابر بادهای شدید خورشیدی را ندارد.لازم به ذکر است این مأموریات دوبار در گذشته تمدید شده  بود و برای آخرین بار تا ماه می سال جاری برای ادامه فعالیت خود فرصت دارد.

 

 

 

تحقیقات ونوس اكسپرس نیز در آوریل 2006 شروع شد. این سفینه یك نقشه سه بعدی از سطح سیاره و اطلاعاتی ارزشمند را از جو ضخیم آن به دست آورد.

و دانشمندان به یاری این سفینه برای نخستین بار توانستند اطلاعات دقیقی از میزان باد، دما، و تركیبات شیمیایی جو آن را به دست بیاورند.

این سفینه همچنین پی برد كه سیاره زهره همانند تنوری است كه مولكول های آب از قطب جنوب آن خارج می شوند و با استفاده از دوربین های مادون قرمز خود توانست درك دانشمندان را از اقلیم سیاره بیشتر كند و در گام های بعدی موفق شد آتشفشان های فعال روی سطح سیاره را بیابد.البته این پروژه نیز در گذشته یكبار تمدید شده بود.
 
Venus Express is studying largely unknown phenomena in the Venusian atmosphere like never before. Image by AOES Medialab, courtesy of ESA.

در تابستان سال 2000 مأموریت "خوشه های ستاره ای " آغاز شد.وظیفه آنها مطالعه میدان مغناطیسی زمین بود كه مانند حبابی زمین را فرا گرفته است و مانع رسیدن ذرات باردار و مضر خورشیدی به سطح زمین می شود. ید نیست بدانید که این پروژه نیز برای سومین بار تمدید می شود.

 

 

ESAs Cluster mission comprises four identical spacecraft flying in formation 19,000 to 119,000 km (11,800 to 74,000 miles) above Earth. Courtesy of ESA.

 

منبع:  www.universetoday.com

نویسنده: خسرو جعفری زاده

مدیر وب سایت آسمان شب ایران، عکاس آسمان شب

celestron banner 02

iranoptic 03

هر هفته یک چهره از آسمان شب ایران را پیش چشمان شما خواهیم آورد