یکی از رویدادهای مهم در دنیای ستاره‌شناسی رصد و عکاسی از ماه کامل (بدر) است. این رویداد در بامداد دوشنبه 13 بهمن 1404 رخ خواهد داد و علاقه‌‎مندان به عکاسی از طلوع ماه کامل در شامگاه روز یکشنبه 12 بهمن می‌توانند آن را رصد و عکاسی کنند. 

بر اساس محاسبات انجام شده، ماه در بامداد روز دوشنبه 13 بهمن 1404، ساعت 1 و 39 دقیقه کامل خواهد شد. در این زمان ماه در ارتفاع 65 درجه و سمت 230 درجه ( به وقت افق تهران ) قرار دارد. ماه کامل نیز در صورت فلکی خرچنگ (سرطان) و نزدیکی خوشه ستاره‌ای کندوی عسل (M44) قراردارد و در آسمان صاف و شفاف با دوربین دوچشمی این دو را می‌توانند در کنار هم رصد کرد. قطر ظاهری ماه 32.6 دقیقه قوسی و فاصله آن در زمان ماه کامل 371300 کیلومتر از زمین است.

طلوع ماه کامل در شامگاه 12 بهمن 1404 به وقت شهر تهران ساعت 18 و 10 دقیقه، شهر اصفهان 18 و 14 دقیقه، شهر یزد 18 و 4 دقیقه، شهر اهواز 18 و 32 دقیقه، شهر تبریز 18 و 27 دقیقه، شهر مشهد 17 و 36 دقیقه و شهر زاهدان 17 و 41 دقیقه خواهد بود. 

 

 

iranoptic banner 101

 

نویسنده: خسرو جعفری زاده

مدیر وب سایت آسمان شب ایران، عکاس آسمان شب

celestron banner 02

iranoptic 03

هر هفته یک چهره از آسمان شب ایران را پیش چشمان شما خواهیم آورد
  • بارش شهابی پرساووشی

    عکاس: علی حسینی نژاد بارش شهابی رویدادی آسمانی است که در آن تعداد زیادی شهاب یا ستاره دنباله‌دار در مدت زمان کوتاهی وارد جو

    ...
  • شب سکوت کویر

    عکاس : طاها قوچکانلو   زیباترین شب ها، شب های کویر است. شب هایی که آسمان پر از ستاره است. سکوت و خلوت کویر باعث می شود

    ...