آموزشگاه آنلاین ستاره‌شناسی: آموزش ببینید، کارنامه دریافت کنید! به دوستان خود بپیوندید
 دو سیارک وستا و سرس پا به پای یکدیگر در آسمن شامگاهی و نزدیکی دو سیاره مریخ و زحل در حال حرکت هستند. برای رصد این دو جسم نام آشنای منظومه خورشیدی فرصت را از دست ندهید.
سیارک سرس : نخستین سیاره کوتوله کشف‌شده و بزرگ‌ترین سیارک در کمربند سیارکی و سامانه خورشیدی است و در ۱ ژانویه ۱۸۰۱ توسط جوزپه پیاتسی کشف‌شد. این ایده که سیاره‌ای کشف‌نشده می‌تواند میان مریخ و مشتری وجود داشته باشد، توسط یوهان الرت بده در سال ۱۷۷۲ پیشنهاد شد. جوزپه پیاتسی که در آکادمی پالرمو، سیسیل بود، طی نامه‌ای به دو همکارش نوشت که سرس را کشف کرده‌است پیاتسی نام ایتالیایی سرر فرناندو را برای کشف جدید خود برگزید. اما بعدها این نام به اساطیر سرس (الههٔ رومی کشاورزی) تغییر یافت. در زبان انگلیسی، سرس با نام سیارک ۱۱۰۸ خوانده می‌شود
سیارک وستا : دومین سیارک بزرگ در کمربند سیارکی منظومه خورشیدی ما بعد از سرس است. وستا از نظر جرم نیز دومین در این کمربند است. این سیارک با قطر حدود ۵۳۰ کیلومتر تخمیناً ۹ درصد از جرم کل کمربند سیارکی را شامل می‌شود. اندازه نسبتاً بزرگ و همچنین سطح بسیار نورانی آن، وستا را تبدیل به درخشان‌ترین سیارک منظومه ما ساخته است.
با توضیحاتی که در بالا خواندید بیشتر با این دو سیارک آشنا شده اید و حال برای رصد این دو می تواند با بهره گرفتن از ابزار متوسط رصدی  مانند دوربین دوچشمی و تلسکوپ های کوچک هم به شکار آها بروید. نقشه زیر راهنمای مناسبی برای یافتن این دو سیارک است.
 
 
 

 
 
 
 

نویسنده: خسرو جعفری زاده

مدیر وب سایت آسمان شب ایران، عکاس آسمان شب

celestron banner 02

iranoptic 03

هر هفته یک چهره از آسمان شب ایران را پیش چشمان شما خواهیم آورد
  • شب سکوت کویر

    عکاس : طاها قوچکانلو   زیباترین شب ها، شب های کویر است. شب هایی که آسمان پر از ستاره است. سکوت و خلوت کویر باعث می شود

    ...
  • شب یلدا و انقلاب زمستانی

    عکاس :مریم واعظی   ایرانیان شب یلدا را مانند نوروز با یک اتفاق نجومی جشن می گیرند. شب یلدا مصادف با رویدادی به نام

    ...