آموزشگاه آنلاین ستاره‌شناسی: آموزش ببینید، تلسکوپ جایزه بگیرید! نام‌نویسی

بعد از مدت زمان طولانی، انتظارها به سر رسید و ماه در حرکت مداری خود به دور زمین از درون بخشی از تمام سایه زمین عبور می کند تا ایرانیان شاهد " ماه گرفنگی جزئی " باشند. ابن ماه گرفتگی در شامگاه روز دوشنبه 16 مرداد 1396 روی میدهد و تمام ایران این گرفت جزئی را می‌توانند رصد کنند.

 Penumbral Lunar Eclipse i603173198

گرفت جزئی ماه 16 مرداد 1396، از دوره ساروسی 119 است. در این دوره 82 گرفت ماه قرار دارد که این گرفت شماره 61 می‌باشد. کل مدت زمان این گرفت 1 ساعت و 55 دقیقه  است..

10036 Lunar eclipse 07 aug 2017 01


گرفت جزئی با ورود ماه به نیم سایه زمین در ساعت 20 و 17 دقیقه و 47 ثانیه آغاز می‌شود، ولی به دلیل نورانی بودن نیم سایه زمین دیدن آن به راحتی میسر نیست. با گذشت زمان ورود ماه به نیم سایه زمین، بخش‌های جنوبی ماه کمی تیره می‌شود و این روند تا زمان نزدیک شده به تمام سایه ادامه پیدا می کند. در ساعت 21 و 52 دقیقه و 1 ثانیه ماه وارد تمام سایه زمین می‌شود و در این زمان گرفت جزئی ماه آغاز شده است. در این زمان به راحتی و با چشم غیر مسلح می‌توان ماه‌گرفتگی را رصد کرد. با ورود ماه به تمام سایه رفته رفته ماه تیره‌تر می‌شود و درصد بیشتری از ماه دچار گرفتگی می‌شود. در ساعت 22 و 50 دقیقه و 11 ثانیه بیشترین گرفتگی جزئی ماه با 24.6 درصد روی می‌دهد. در ادامه حرکت ماه در تمام سایه، رفته رفته ماه به پایان گرفت نزدیک می‌شود و بعد از این زمان درصد گرفت ماه نیز کاهش میابد. تا در ساعت 23 و 48 دقیقه و 21 ثانیه لبه ماه آخرین تماس را با "تمام سایه زمین" خواهد داشت  و گرفت جزئی ماه پایان می‌پذیرد. اما ماه همچنان در نیم سایه به حرکت خود ادامه می‌دهد و در ساعت 1 و 22 دقیقه و 38 ثانیه ماه از نیم سایه نیز خارج می‌شود.

10036 Lunar eclipse 07 aug 2017 02

این رویداد جذاب و دیدنی از تمام ایران قابل مشاهده است و می توانید با ابزار رصدی مختلف تصاویز زیبایی از آن را تهیه کنید. منتظر گزارشهای شما هستیم.

** توجه داشته باشید تمامی زمانها برای افق مرکز ایران است

ارسال گزارش : این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

 

iranoptic banner 101

 

نویسنده: خسرو جعفری زاده

مدیر وب سایت آسمان شب ایران، عکاس آسمان شب

celestron banner 02

iranoptic 03

هر هفته یک چهره از آسمان شب ایران را پیش چشمان شما خواهیم آورد
  • چهارطاقی سنگبر

    عکاس: مهدی خشنود   چهار طاقی ها بناهای مربع شکل هستند که دارای چهار طاق، چهار ستون، با گنبدی کوتاه، بدون دیوار با پلان

    ...
  • صورت فلکی شکارچی بر فراز دروازه ملل

    عکاس: امیرحسین ابوالفتح دروازه ملل که به دروازه خشایارشا نیز معروف است، در خرابه‌های شهر باستانی تخت جمشید ایران قرار دارد.

    ...