آموزشگاه آنلاین ستاره‌شناسی: آموزش ببینید، تلسکوپ جایزه بگیرید! نام‌نویسی

این عکس یکی از بزرگترین و پیچیده‌ترین زایشگاه‌های ستاره‌ای در همسایگی کهکشان ما را نشان می‌دهد. این زایشگاه ستاره‌ای در ابر ماژلانی بزرگ، یکی از کهکشان‌های اقماری راه‌شیری قرار گرفته است.

با توجه به ظاهر شبیه به عنکبوت، نام آن را سحابی رتیل گذاشته‌اند. البته این رتیل بزرگ قطری به اندازه‌ی ۱۰۰۰ سال نوری دارد. این سحابی آن‌قدر بزرگ است که اگر در فاصله‌ی ۱۵۰۰ سال نوری از ما قرار می‌‌گرفت، یعنی همان فاصله‌ای که سحابی شکارچی از ما دارد، ۳۰ درجه از آسمان را می‌پوشاند. یعنی چیزی در حدود ۶۰ ماه کامل. در این عکس می‌توانید جزییات زیادی از تابش هیدروژن و اکسیژن ببینید. بازوهای این سحابی، خوشه‌ی ستاره‌ای NGC 2070 را در بر گرفته‌اند. این خوشه‌ی ستاره‌ای دارای بعضی از پرنورترین و پرجرم‌ترین ستاره‌های شناخته شده است. از آن‌جا که ستاره‌های پرجرم عمر کوتاهی دارند و زود می‌میرند، تعجب آور نیست که این سحابی در کنار یکی از نزدیک‌ترین باقی‌مانده‌های ابرنواختری به ما قرار گرفته است.

مدیر وب سایت آسمان شب ایران، عکاس آسمان شب

نویسنده: خسرو جعفری زاده

مدیر وب سایت آسمان شب ایران، عکاس آسمان شب

celestron banner 02

iranoptic 03

هر هفته یک چهره از آسمان

  • آنالما

    آنالما عکاس: پریسا باجلان آنالما شکلی است به صورت عدد هشت لاتین کشیده که با ترسیم موقعیت دقیق، یاعکسبرداری از قرص[…]

  • شَفَق قُطبی

    شَفَق قُطبی عکاس:پریسا عابری شَفَق قُطبی یکی از پدیده‌های جوی کرهٔ زمین است. شفق قطبی پدیدهٔ ظهور نورهای رنگین و متحرک در[…]

  • هلال صبحگاهی جماد الاول ۱۴۴۴

    هلال صبحگاهی جماد الاول ۱۴۴۴ عکاس: محمد سلطان الکتابی جمادی الاول، پنجمین ماه سال هجری قمری است.جمادی‌ از ریشه ‌جمادا (جَمُدَ) به ‌معنای ‌انجماد، سرمای ‌سخت ‌و[…]

رویدادهای آسمان شب را در ایمیل خود دریافت کنید.


Receive HTML?

Joomla Extensions powered by Joobi

فروشگاه

برای پشتیبانی از سایت آسمان شب ایران ابزارهای ستاره‌شناسی خود را از فروشگاه ایران اپتیک خریداری فرمایید، با سپاس از شما دوستان و همراهان گرامی.