آموزشگاه آنلاین ستاره‌شناسی: آموزش ببینید، تلسکوپ جایزه بگیرید! نام‌نویسی

در سحابی مجسمه‌ آزادی چه اتفاقی می‌افتد؟ این سحابی بسیار پیچیده در منطقه‌ی ستاره‌زایی RCW 57 قرار دارد و عکس روز ناسا به آن تعلق پیدا کرده است.

در این عکس می‌توان گره‌های متراکم از غبار تاریک میان‌ستاره‌ای، ستاره‌های پرنوری که در چند میلیون سال گذشته شکل گرفته‌اند، میدان‌هایی از گاز هیدروژن درخشان که توسط این ستاره‌ها یونیزه شده‌اند و حلقه‌های بزرگ گاز که توسط این ستاره‌ها بوجود آمده‌اند را مشاهده کرد. مطالعه‌ دقیق این سحابی که با نام NGC 3576 شناخته می‌شود، وجود دست کم ۳۳ ستاره‌ی پرجرم که در آخرین مرحله‌ شکل‌گیری هستند را نشان داد. همچنین مولکول‌های پیچیده‌ی کربن که با نام «هیدروکربن آروماتیک چند حلقه‌ای» هم شناخته می‌شود در آن وجود دارد. تصور می‌شود که این مولکول‌ها در گاز‌های این منطقه که در حال سرد شدن هستند بوجود آمده‌اند. پنج میلیون سال پیش، پیدایش این مولکول‌ها در سحابی اولیه‌ای که خورشید ما را بوجود آورد، گام بزرگی برای پیدایش حیات روی زمین بود. این عکس در رصدخانه‌ی Cerro Tololo در شیلی گرفته شده است.

مدیر وب سایت آسمان شب ایران، عکاس آسمان شب

نویسنده: خسرو جعفری زاده

مدیر وب سایت آسمان شب ایران، عکاس آسمان شب

celestron banner 02

iranoptic 03

هر هفته یک چهره از آسمان

  • ابرنواختر کهکشان مارپیچی M101

    ابرنواختر کهکشان مارپیچی M101 عکاس: خسرو جعفری زاده ستاره‌ای در همین نزدیکی منفجر شده است و تمام تلسکوپ‌ها برای رصد آن تغییر جهت می‌دهند.[…]

  • آنالما

    آنالما عکاس: پریسا باجلان آنالما شکلی است به صورت عدد هشت لاتین کشیده که با ترسیم موقعیت دقیق، یاعکسبرداری از قرص[…]

  • شَفَق قُطبی

    شَفَق قُطبی عکاس:پریسا عابری شَفَق قُطبی یکی از پدیده‌های جوی کرهٔ زمین است. شفق قطبی پدیدهٔ ظهور نورهای رنگین و متحرک در[…]

رویدادهای آسمان شب را در ایمیل خود دریافت کنید.


Receive HTML?

Joomla Extensions powered by Joobi

فروشگاه

برای پشتیبانی از سایت آسمان شب ایران ابزارهای ستاره‌شناسی خود را از فروشگاه ایران اپتیک خریداری فرمایید، با سپاس از شما دوستان و همراهان گرامی.