آموزشگاه آنلاین ستاره‌شناسی: آموزش ببینید، تلسکوپ جایزه بگیرید! نام‌نویسی
 امروز و فردا کمی پس از غروب خورشید، فرصت مناسبی را دارید تا ماه کامل را مشاهده کنید حتی با تلسکوپ و فیلتر مناسب. اما امشب ماه در کنار خوشه‌ی پروین خواهد بود و دیدن این خوشه‌ی زیبا را بسیار مشکل می‌سازد. 
 
سه شنبه 10 آذرماه 1388 خورشید در ساعت 16 و 51 دقیقه غروب خواهد کرد و ماه کامل از افق شرقی در ساعت 15 و 51 دقیقه طلوع می کند! اما این اختلاف ساعت به دلیل آن است که ماه هنوز دقیقاً به صورت کامل ( 100 درصد ) نرسیده است. ماه در این شب و بامدد روز چهارشنبه در کنار خوشه‌ی پروین خواهد بود و به دلیل نور بسیار زیاد ماه ( تقریباً 14- ) به آسانی قادر به رصد آن نخواهد بود. 
 
زمان ماه کامل بر اساس محاسبات در روز چهارشنبه 11 آذرماه 1388 و ساعت 11 است ولی در این زمان ماه در آسمان ایران نیست و غروب کرده است. اما در شامگاه روز چهارشنبه بازهم ماه با درخشش خیره کننده خود و با درصد بخش درخشان بیشتر نسبت به روز سه شنبه طلوع خواهد کرد. بر این اساس در شامگاه روز چهاشنبه ماه به صورت کامل دیده خواهد شد.
 

 
 
 
 
 
 
 
مدیر وب سایت آسمان شب ایران، عکاس آسمان شب

نویسنده: خسرو جعفری زاده

مدیر وب سایت آسمان شب ایران، عکاس آسمان شب

celestron banner 02

iranoptic 03

هر هفته یک چهره از آسمان

  • آنالما

    آنالما عکاس: پریسا باجلان آنالما شکلی است به صورت عدد هشت لاتین کشیده که با ترسیم موقعیت دقیق، یاعکسبرداری از قرص[…]

  • شَفَق قُطبی

    شَفَق قُطبی عکاس:پریسا عابری شَفَق قُطبی یکی از پدیده‌های جوی کرهٔ زمین است. شفق قطبی پدیدهٔ ظهور نورهای رنگین و متحرک در[…]

  • هلال صبحگاهی جماد الاول ۱۴۴۴

    هلال صبحگاهی جماد الاول ۱۴۴۴ عکاس: محمد سلطان الکتابی جمادی الاول، پنجمین ماه سال هجری قمری است.جمادی‌ از ریشه ‌جمادا (جَمُدَ) به ‌معنای ‌انجماد، سرمای ‌سخت ‌و[…]

رویدادهای آسمان شب را در ایمیل خود دریافت کنید.


Receive HTML?

Joomla Extensions powered by Joobi

فروشگاه

برای پشتیبانی از سایت آسمان شب ایران ابزارهای ستاره‌شناسی خود را از فروشگاه ایران اپتیک خریداری فرمایید، با سپاس از شما دوستان و همراهان گرامی.