آموزشگاه آنلاین ستاره‌شناسی: آموزش ببینید، تلسکوپ جایزه بگیرید! نام‌نویسی

دو ابرنواختر دوردست به تازگى با به كارگیرى روشى جدید كشف شده اند. این روش را مى توان در یافتن سایر ستاره هاى در حال مرگ در لبه كیهان مورد استفاده قرار داد.

این دو انفجار كیهانى 11 بیلیون سال قبل رخ داده اند. ستاره شناسان با استفاده از این روش ها قادر خواهند بود به مطالعه در زمینه ابرنواختران نخستین عالم بپردازند و بدین ترتیب دانش بشر را از چگونگى شكل گیرى و تحول كهكشان ها در طى دوره هاى مختلف و همچنین چگونگى شكل گیرى زمین، گسترش دهند.
 

 

WX_Cet

یك ابر نواختر با مرگ ستاره اى پر جرم (با بیش از 8 برابر جرم خورشید ) در اثر انفجارى پر قدرت و پر نور پدید مى آید.Jeff CooKe  از دانشگاه California Irvine ، به مطالعه ستاره هاى بزرگترى (50 تا 100 برابر جرم خورشید) پرداخت كه قبل از مرگشان بخشى از جرمشان را به فضاى اطراف پرتاب مى كنند. با انفجار این ستاره ها ماده اطراف سالها مى درخشد.

كیهان شناسان با مقایسه تصاویر تهیه شده در زمان هاى مختلف از یك ناحیه از آسمان به كشف ابرنواخترها و بررسى تغییرات آنها مى پردازند. هر نور جدیدى در این تصاویر ممكن است یك ابرنواختر باشد.

دانشمندان بر پایه این عقیده به تركیب تصاویر تهیه شده در طول یك سال و مقایسه آنها با تصاویر گرد آورى شده از سال هاى گذشته مى پردازند.

با تركیب این تصاویر ، مى توان اجرام عمقى تر و كم نورترى را یافت، چنانچه در عكاسى با گشودن دریچه شاتر براى مدت زمان طولانى تر، نور بیشترى جمع آورى مى شود.

با به كارگیرى چنین روشى دانشمندان 4 جرم كه احتمالا ابرنواخترند،كشف كرده اند. در این مطالعه از تلسكوپ Keck براى بررسى دقیق تر طیف نور ساطع شده از هر جرم استفاده شد. این بررسى ها وجود این ابرنواخترها را تایید كرد.

 

WX_cet
عمر كیهان حدود 13،7 بیلیون سال است، بنابراین در واقع ما به نخستین ستاره هاى شكل گرفته چشم دوخته ایم . . .
مدیر وب سایت آسمان شب ایران، عکاس آسمان شب

نویسنده: خسرو جعفری زاده

مدیر وب سایت آسمان شب ایران، عکاس آسمان شب

celestron banner 02

iranoptic 03

هر هفته یک چهره از آسمان

  • آنالما

    آنالما عکاس: پریسا باجلان آنالما شکلی است به صورت عدد هشت لاتین کشیده که با ترسیم موقعیت دقیق، یاعکسبرداری از قرص[…]

  • شَفَق قُطبی

    شَفَق قُطبی عکاس:پریسا عابری شَفَق قُطبی یکی از پدیده‌های جوی کرهٔ زمین است. شفق قطبی پدیدهٔ ظهور نورهای رنگین و متحرک در[…]

  • هلال صبحگاهی جماد الاول ۱۴۴۴

    هلال صبحگاهی جماد الاول ۱۴۴۴ عکاس: محمد سلطان الکتابی جمادی الاول، پنجمین ماه سال هجری قمری است.جمادی‌ از ریشه ‌جمادا (جَمُدَ) به ‌معنای ‌انجماد، سرمای ‌سخت ‌و[…]

رویدادهای آسمان شب را در ایمیل خود دریافت کنید.


Receive HTML?

Joomla Extensions powered by Joobi

فروشگاه

برای پشتیبانی از سایت آسمان شب ایران ابزارهای ستاره‌شناسی خود را از فروشگاه ایران اپتیک خریداری فرمایید، با سپاس از شما دوستان و همراهان گرامی.