
در منظومه شمسی این اتفاق برای دو سیاره درونی عطارد و زهره میفته البته از دید ناظر زمینی!
از طرف دیگه به نظر میرسه دانشمندان دیگری هم مثل ابن بقا و ابن سینا پدیده ی گذر زهره رو به گونه ای پیش بینی و رصد کرده باشن. اولین گزارش رصد زهره توسط ابن سینا از گذر 24 می 1032 میلادی با اشاره مستقیم و مختصر خود در کتاب "شفا" قابل توجهه که میگه : من زهره را مثل خالی بر رخ خورشید دیدهام.
در دورههای جدید نخستین بار کپلر بود که این پدیده رو تونست پیش بینی کنه اما عمرش کوتاه تر از این بود که این پدیده رو رصد کنه.
پس از کپلر اولین بار اخترشناسی به نام پی یر گاسندی در سال ۱۶۳۱میلادی در پاریس موفق به رصد گذر عطارد از روی خورشید شد ,که این رصد بر اساس پیش بینی های کپلر انجام شد. را پیش بینی کنه اما عمرش کوتاه تر از این بود که این واقعه رو رصد کنه.
در خصوص پدیده گذر عطارد باید گفت که این گذر در هر قرن تا ۱۳ بار اتفاق میفته، اما گذر ناهید در بهترین شرایط هر قرن فقط ۲ بار تکرار میشه
گذر عطارد در دوره 46 ساله و دسته های 5 تا 7 تایی تکرار میشه. برای مثال:
می 2003
نوامبر 2006
می 2016
نوامبر 2019
نوامبر 2032
نوامبر 2039
و بعد:
می 2049 ...
در قرن حاضر گذر سیارهی عطارد در ماههای اردیبهشت و آبان اتفاق میفته. در آبان ماه، عطارد در حال عبور از گرهی صعودی خودش هست و در مدار (تقریباً) بیضویش به خورشید نزدیکتره. قطر ظاهری این سیاره هنگام عبور ۱۰ ثانیهی قوسیه (این را در نظر بگیرید که عطارد فقط ۱/۱۹۴ قطر ظاهری خورشیده). اما در اردیبهشت ماه، این سیاره از گرهی نزولی عبور میکنه و به زمین نسبت به خورشید نزدیکتره (با اندازهی ظاهری ۱۲ ثانیهی قوسی).

پس فرصت رو از دست ندین و دوشنبه ۲۰ اردیبهشت این پدیده رو رصد کنید.

@Arjmand