آموزشگاه آنلاین ستاره‌شناسی: آموزش ببینید، تلسکوپ جایزه بگیرید! نام‌نویسی

منظومه خورشیدی

سیاره مریخ که به دلیل خاک اکسید شده، سیاره سرخ هم نامیده میشود؛ ظاهر بسیار متفاوتی از شکل سبز و آبی سیاره ما دارد. اما این دو سیاره در بعضی مواقع میتوانند شبیه به یکدیگر هم باشند، مانند این عکس که توماس پسکت فضانورد آژانس فضایی اروپا هنگامی که در ایستگاه فضایی بین المللی بود آن را ضبط کرد.
 

لایه های فوقانی در جوهای غول های گازی مثل زحل ، مشتری ، اورانوس و نپتون  دقیقاً مانند کره زمین گرم هستند.اما بر خلاف زمین ، خورشید خیلی دور از این سیارات بیرونی است تا دمای بالای آن را به خود اختصاص دهد. منبع گرمای آنها یکی از اسرار بزرگ علوم سیاره ای بوده است.

همه ما سیاره مشتری را به عنوان پادشاه قمرهای منظومه خورشیدی می‌شناسیم، اما هم اکنون این لقب را سیاره زحل برای خود برداشته است. ستاره‌شناسان Scott Sheppard و David Jewitt (UCLA) و Jan Kleyna (University of Hawai‘i) اعلام کردند که 20 قمر جدید برای سیاره زحل یافته‎‌اند و تعداد قمرهای این سیاره را به 82 عدد افزایش دادند. این قمرها دارای قطری حدود 5 کیلومتر هستند که به دور سیاره زحل می‌گردند.

یکی از بزرگترین و زیباترین گردباد‌های منظومه خورشیدی بر روی سیاره مشتری قرار دارد که با ابزار رصدی آماتوری نیز دیده می‌شود. اما شواهدی وجود دارد که ممکن است این لکه سرخ از بین برود!!

celestron banner 02

iranoptic 03

هر هفته یک چهره از آسمان

  • ابرنواختر کهکشان مارپیچی M101

    ابرنواختر کهکشان مارپیچی M101 عکاس: خسرو جعفری زاده ستاره‌ای در همین نزدیکی منفجر شده است و تمام تلسکوپ‌ها برای رصد آن تغییر جهت می‌دهند.[…]

  • آنالما

    آنالما عکاس: پریسا باجلان آنالما شکلی است به صورت عدد هشت لاتین کشیده که با ترسیم موقعیت دقیق، یاعکسبرداری از قرص[…]

  • شَفَق قُطبی

    شَفَق قُطبی عکاس:پریسا عابری شَفَق قُطبی یکی از پدیده‌های جوی کرهٔ زمین است. شفق قطبی پدیدهٔ ظهور نورهای رنگین و متحرک در[…]

رویدادهای آسمان شب را در ایمیل خود دریافت کنید.


Receive HTML?

Joomla Extensions powered by Joobi

فروشگاه

برای پشتیبانی از سایت آسمان شب ایران ابزارهای ستاره‌شناسی خود را از فروشگاه ایران اپتیک خریداری فرمایید، با سپاس از شما دوستان و همراهان گرامی.