آموزشگاه آنلاین ستاره‌شناسی: آموزش ببینید، تلسکوپ جایزه بگیرید! نام‌نویسی
برای این منظور کافی است که شما هر شب توسط ابزار رصدی خود ( تلسکوپ و یا دوربین دوچشمی ) به رصد قمرهای سیاره مشتری بپردازید. پس از رصد قمرها با ترسیم مکان قمرها نسبت به سیاره مشتری و رسم کمربندهای آن کار رصد خود را تکمیل نمایید. پس از رصد قمرهای مشتری شما میتوانید با رسم آنها در نمودار، شاهد رقص آنها باشید.
موارد قابل توجه در پروژه‌ی رصد قمرهای مشتری

1- رصدها به صورت مداوم و در ساعت خاصی از روز صورت پذیرد ( به طور مثال هر شب ساعت 19 )
2- ترسیم محل قرار گرفتن قمرها در کنار سیاره توسط مداد انجام گیرد.
3- طرح شما بر روی کاغد A5 یاشد و در مرکز آن سیاره را رسم کنید.
4- برای تهیه نمودار رقص قمرهای مشتری، دو خط به سور موازی با عرضی برابر با 5 میلیمتر رسم کنید و سپس به صورت روزانه قمرها را در اطراف آن بکشید.

 
 
 
5- برای ارسال گزارش از ظرح خود اسکن تهیه کنید و حداکثر حجم آن برابر با 100 کیلوبایت نشود.

* --  در پایان گزارش خود را به آدرس ایمیل این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید  ارسال نمایید.

meteor nightsky ir 0

sundial nightsky 001جشنواره ملی ساعت‌های آفتابی با هدف آشنایی همگانی مردم با ساعتهای آفتابی و همینطور احیای فرهنگ استفاده از این ابزارعلمی، شناخت و بازیابی ساعتهای آفتابی فراموش شده در شهرهای مختلف و ... همه ساله در روز ۳۱ خرداد ماه و همزان با انقلاب تابستانی برگزار می‌شود.  ساعتهای آفتابی برای قرن ها نمونه بی نظیری از نفوذ ابزارهای ستاره‌شناسی در فرهنگ و زندگی روزمره به شمار می رفتند اما در دوره جدید فرهنگ استفاده از آنها در کشور ما با وجود سابقه طولانی که دارد به فراموشی سپرده شد . این در حالیست که در بسیاری از کشورهای اروپایی نظیر ایتالیا یا فرانسه ، هزاران ساعت آفتابی جدید طراحی و ساخته شده و به عنوان نمادی از علم و هنر و فرهنگ جاذبه ای ویژه ای به این کشورها به وجود آورده است. "آسمان شب ایران" به عنوان وب سایت خبر رسانی و پشتیبان برنامه‌های مختلف ستاره‌شناسی در سراسر ایران با تاسیس این بخش از سایت برنامه‌های جشنواره ساعت‌های آفتابی را به اطلاع همگان خواهند می‌رساند.

yurisnight 0246 سال پیش "یوری گاگارین" در تاریخ 12 آوریل 1961 به عنوان اولین انسانی شناخته شد که به خارج از جو زمین سفر کرد و 20 سال بعد نیز در تاریخ 12 آوریل 1981 شاتل فضایی کلمبیا، اولين فضاپیمایی كه توانايي پرواز مجدد را داشت، به مدار زمین فرستاده شد. اکنون همه سال مردم از سراسر جهان دور هم گرد می آیند و سالگرد این دو پرواز تاریخی را در کنار هم جشن می گیرند.

اولین «شب یوری» در سال 2001 میلادی به همت سه منجم آماتور «لورتا هیدالگو» و «جرج ت وایت ساید» و «تریش گارنر» برگزار شد و امروز در بیشتر کشور های دنیا مراسم شب یوری برگزار می شود. از کشور های بزرگ و پیشرفته چون کشور های اروپایی و امریکا گرفته تا کشور های در حال توسعه مانند ایران و حتی کشور های فقیر آفریقا و حتی فرا تر از این در ایستگاه بین المللی فضایی که به گرد زمین می گردد. در قطب و خلاصه هر جایی که بشر به آن راه یافته باشد.
از سال 2001 میلادی تاكنون هر ساله در بسياري از نقاط جهان با برگزاري مراسم و برنامه‌هاي تفریحی و علمي ويژه، اين شب به يادماندني، گرامي داشته مي‌شود. این مراسم با هدف آشنا کردن عموم مردم با فناوری فضا و نقش آن در زندگی روزمره‌ی انسان‌هاست. همچنین مردم جهان در این مراسم از جهانیان می‌خواهند از فضای ماوراء جو برای اهداف صلح‌جویانه استفاده کنند تا فضا، این نعمت الهی در خدمت پیشرفت و آسایش زندگی انسان باشد.

yurisnight 2018 800 800

 

3rd starcup poster comp

رقابت استارکاپ، رقابت جامع منجمان آماتور ایرانی است که طی سال‌های گذشته به همت مرکز نجوم آوااستار و با همراهی و همکاری انجمن نجوم ایران، سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح و برخی دیگر از مراکز هر ساله در شهریور ماه برگزار می‌شود.
استارکاپ رقابت جامع منجمان آماتور ایرانی است که در آن مهارت‌های علمی و عملی شرکت کنندگان ( نظیر مهارت‌های رصد با چشم غیر مسلح و ابزار نجومی، شناخت آسمان، اصول پیمایش ،توانایی ثبت علمی رصد، محاسبات آماتوری و ....) موردسنجش قرار خواهد می‌گیرد. در دو دوره گذشته رقابت ملی استارکاپ با استقبال گسترده منجمان آماتور ایرانی رو به رو شد و ما را بر آن داشت تا در دور جدید سعی کنیم با ارائه نو آوری‌هایی در جهت افزایش بار علمی و جذابیت این رقابت برنامه ریزی‌های لازم را انجام دهیم.

وب سایت استار کاپ

ماه نزدیکترین همسایه زمین و تنها قمر زیبای زمین است. این قمر زیبا با قطری برابر با 3760 کیلومتر و فاصله میانگین 340.000 کیلومتر از زمین قرار دارد و هر 27.8 روز یک دور به گرد زمین می‌گردد. اما در این بین دیدن ماه با چشم مسلح و ابزار رصدی می تواند برای هر انسانی جذاب باشد. بر این اساس هر ساله پروژه‌ای بین المللی با نام "شب جهانی رصد ماه" در تاریخ‌های معینی از سال برگزار می‌شود تا عموم مردم را به دیدن ماه دعوت کنیم. امسال نیز این پروژه در روز 28 اکتبر برابر با 6 آبان 1396 در سراسر جهان برگزار می‌شود که در ایران به دلیل روز شنبه بودن این تاریخ، یک روز زودتر و در روز 5 آبان 1396 برگزار می‌شود.

لینک ثبت اطلاعات رصدی در سایت

Click here to register your 2017 InOMN event!

inomn tehran 2017 03 

در این راستا آسمان شب ایران، گنبد مینا، مرکز نجوم آوا استار و موسسه پژوهشی سایه و فروشگاه ایران اپتیک نیز همگام با این پروژه جهانی در روز جمعه 5 آبان 1396 برنامه رصدی عمومی را در محل ضلع جنوبی گنبد مینا برگزار می‌کنند و از تمامی علاقه‌مندان نیز هم دعوت به عمل می‌آید تا ابزارهای رصدی خود را در کنار ابزارهای رصدی ما به این مکان آورده و عموم مردم را با زیبایی‌های ماه آشنا کنند.

 inomn tehran 2017 location 01

لینک نقطه دقیق اجرای برنامه را اینجا کلیک کنید.

بخش معرفی گروههای ستاره شناسی ایران

تمامی گروه های ستاره شناسی ایران می توانند برای معرفی خود با ارسال رزومه به آدرس این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید اقدام نمایند.

astrokids observer nightsky 01به بخش کودکان و نوجوانان "آسمان شب ایران" خوش آمدید. هدف ما در این بخش، دسترسی شما عزیزان به مطالب مناسب و صحیح دنیای زیبای ستاره‌شناسی می‌باشد. در این بخش سعی خواهیم کرد خواندنی‌های دنیای ستاره‌شناسی را به شکل ساده و قابل درک در اختیار شما قرار دهیم تا شاهد پیشرفت فرزندان ایران زمین باشیم. دانش فضایی، رصد آسمان شب، روش‌های رصد و یادگیری ستاره‌شناسی و خبرهای جالب و خواندنی از بخش‌های مهم است.

celestron banner 02

iranoptic 03

هر هفته یک چهره از آسمان

  • ابرنواختر کهکشان مارپیچی M101

    ابرنواختر کهکشان مارپیچی M101 عکاس: خسرو جعفری زاده ستاره‌ای در همین نزدیکی منفجر شده است و تمام تلسکوپ‌ها برای رصد آن تغییر جهت می‌دهند.[…]

  • آنالما

    آنالما عکاس: پریسا باجلان آنالما شکلی است به صورت عدد هشت لاتین کشیده که با ترسیم موقعیت دقیق، یاعکسبرداری از قرص[…]

  • شَفَق قُطبی

    شَفَق قُطبی عکاس:پریسا عابری شَفَق قُطبی یکی از پدیده‌های جوی کرهٔ زمین است. شفق قطبی پدیدهٔ ظهور نورهای رنگین و متحرک در[…]

رویدادهای آسمان شب را در ایمیل خود دریافت کنید.


Receive HTML?

Joomla Extensions powered by Joobi

فروشگاه

برای پشتیبانی از سایت آسمان شب ایران ابزارهای ستاره‌شناسی خود را از فروشگاه ایران اپتیک خریداری فرمایید، با سپاس از شما دوستان و همراهان گرامی.